Stap uit de vicieuze cirkel van dualisme

Helpt een verhaal jou dichter naar de realiteit?

Of je er nu mee eens of oneens bent, dat zegt enkel iets over een gemaakte aanname of iets geloven wat je eigenlijk niet kunt weten. Datgene waar we mee eens zijn is een verse aanname die aansluit bij datgene wat we ergens al dachten te weten. Hiermee versterken we onze kleine werkelijkheid, waarmee we verder verwijderd staan van openheid. Hoe meer van deze filters we aanzetten en vasthouden, des te harder en verstarder we door het leven gaan. Onze spontaniteit en interesse brokkelt af en het wordt steeds moeilijker om eenvoudig tevreden te kunnen zijn.


Eigenlijk zoeken we allen precies hetzelfde, of dat nu in een kroeg is of in een meditatieruimte

Namelijk, erkenning in onszelf! Maar we hebben daarbij de juiste inspiratie nodig!
Om scherp te hebben wat jij ten diepste wilt heb je je dagelijkse portie focus-tijd nodig. Hiermee ga je voorbij vaste patronen, controle en gemak. We zetten het herkauwen van ons verleden (even) stop en daarmee ontdekken we op gegeven moment iets diepers (zinvoller) over onszelf.
Heb je zo'n dagelijks portie focus over voor jezelf?
Of heb je toch liever meer kennis(en)*, liever een mantra* of je vaste yoga-dag*, liever een vaardigheidstraining* of misschien een life coach*?

* LET OP: met deze random voorbeelden wordt een manier bedoeld waarbij jij aanneemt dat het voor jou werkt als zijnde een kortere weg. Besef dat je zonder het aangaan van het hele levensproces, nooit de uiterste kwaliteit uit jezelf kunt halen en beleven. Wil je jezelf liever in balans blijven houden of in controle krijgen of ga je jezelf hier dit keer definitief van bevrijden?

Gevolgen van onwetendheid

Liefdevolle ervaringen zijn heilig en hier loop je niet mee te koop

— Wat is er gaande in de wereld
en waarom voelen de meesten angst ? —

Ben jij bereid om jezelf over te geven aan een liefdevolle samenwerking van intense kwaliteit dat zonder angst of controle functioneert? Jezelf volledig geven (openstellen) in iedere situatie vergt uiterste voorzichtigheid, omdat er mensen en organisaties zijn die niet geïnteresseerd zijn in oprechte openheid. Hun intenties zijn gefocust op het afpakken van energie. Zij maken gebruik van degenen die zich kwetsbaar voelen, van zwakkeren en onwetenden (vaak vanuit de eigen overtuiging te moeten "overleven").

Een groot deel van de massa is hier gelukkig al bewust van geworden, maar we zitten nog in een overgangsfase. De meesten weten namelijk nog steeds niet hoe ze zich op ieder moment eenvoudig kunnen aansluiten op een onuitputbare bron van levensenergie. Dat is ook de reden dat velen de overtuiging hebben dat ze moeten overleven. Duwen, trekken en manipuleren om zich krachtig(er) te voelen. Vaak weten zij niet beter en gebeurt dit al eeuwen op deze planeet, maar het haalt ons totaal uit de originele richting. Het is helaas (nog) niet veilig, maar we hoeven onze ware aard in ieder geval niet meer te verstoppen! Steeds meer mensen en organisaties werken bijvoorbeeld samen aan het vergroten van het bewustzijn, aan toepassingen die bijdragen aan ons welzijn en aan het benutten van vrije energie. Het belangrijkste hierbij is de dingen te doen die ons inspireren en die we leuk vinden. We zijn gezamenlijk hier om te integreren, de dingen uit te vogelen en te delen vanuit wederzijds respect. Ook met de mensen die dit niet begrijpen en liever energie stoppen in bewijzen, voordat ze pas in actie willen komen. Ieder individu is de sleutel!


© Human Heroes - Beyond Comparing
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website.