Time (energy) is running out!

— Being Human —

Door steeds met je gedachten te klooien, bepaal je niet de kwaliteit van het leven.
Die kwaliteit is er al!

Als je de rollen en verantwoordelijkheden (waar je misschien dagelijks mee bezig bent en die je ooit hebt aangenomen als "mezelf") of iets als jouw privacy nog plichtsgetrouw serieus neemt, wat gebeurt er dan nu met je als je je voorstelt dat jouw leven nu zou eindigen? Zal de wereld al-met-al niet gewoon doorgaan als jij er niet meer bent?
Als je geniet en de dingen doet die er te doen staan zonder dat je daarbij afhankelijk bent van je "persoonlijkheid", voel je een wakkerheid die je automatisch uitstraalt naar alles en iedereen. Je geloof (= verleden gebaseerd op onze aannames) valt even weg en je ziel mag het overnemen. Human wordt op dat moment Being!

Er is een dimensie in ons dat onaangetast blijft van dualiteit. Ondanks we hier geen vat op kunnen krijgen, kunnen we er altijd op aansluiten en geworteld in zijn. Maar als je denkt dat alles zomaar perfect is, dan sluit je jezelf hier weer automatisch voor af, wordt je leeg en misschien wel gek!

Ben jij gecreëerd uit de omstandigheden?

of ben jij de schepper van de situaties?

Kun je jezelf in deze "modder van het volle leven" zien staan en dat alles gebruiken voor niet meer en niet minder dan de ervaring zelf? Hierbij reageer je niet op vuil en modder, maar je gebruikt het en geeft de situatie eventueel een aandachtig respons. Waar jij gaat, dat ( niet 'daar' ) ben je! Op die manier hoef je ook niet naar iets als de hemel, omdat je er hier geen hel van hebt gemaakt.

We kunnen werkelijk alles creëren, als we daarvan genieten zonder te worden wat we denken.

We kunnen overal technologie inzetten voor meer welvaart en comfort,
maar als we niet weten hoe te ZIJN zal dit comfort nergens toe bijdragen

Creativiteit is niet van jou

Om onze taak te kunnen verrichten incarneren we naar een geïndividualiseerde (afgescheiden) entiteit. Maar vergeet daarbij niet terug te keren naar compleet, zodat je mag kleuren en boetseren zonder te hoeven lijden van het andere aspect van de kleur of creatie (dit is van MIJ, dit is MIJN creatie). Jij brengt steeds orde in chaos, daar geniet je van, je beseft eigenlijk dat je niet anders kunt, maar je kunt nooit weten hoe of waarom (enkel bedenken)!

Ervaringen, grenzen ontdekken en bewustzijnsvergroting zijn gevolgen van dit proces. Doorleefde tegenwerkingen en weerstanden zijn hierbij ook jou (zonder 'w') geluk en welzijn.
De volle beleving ervaar je nooit zonder het alle aspecten van het leven te zijn aangegaan en ons innerlijke vertelt jou hierbij alles wat je nodig hebt. Is dat voldoende voor je? Of koop je misschien toch liever jouw geluk en welzijn, een snel resultaat zonder het proces? Mocht dat zo zijn, besef dan dat je niet bewust genoeg bent. Hoe vreugdevol en vredig voel je je dagelijks?

Zo weet je ergens dat jij zelf de schepper bent van jouw omstandigheden.


© Human Heroes - Beyond Comparing
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website.